<< terug

Ceramic ArtisansDe ontwerpers en makers van 1000graden, Chiel Kleipool en Bea Peters kennen elkaar van de Amsterdamse academie voor vormgeving (1982-1984 ) .Opgeleid als tekenaars hebben zij zich gespecialiseerd in het maken van toegepaste illustraties en beeldend werk. Het decoreren van keramiek hebben zij geleerd door het bestuderen van vele internationale stijlen en producten van keramiek. Hier is een geheel eigen techniek en stijl uit voortgekomen met herkenbare signatuur. De laatste 10 jaar hebben ze zich toegelegd op het maken van handgeschilderde tegeltableaus.

Schilderen met glazuur.
Het maken van voorstellingen of patronen op tegels is de drijfveer en doelstelling van 1000graden.
Hierbij wordt het eigen ontwerp als uitgangspunt genomen. Vaak ook gecombineerd met persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Door te ontwerpen en te maken kun je tot een uniek en persoonlijk resultaat komen. Bea Peters en Chiel Kleipool geloven in deze vorm van duurzaam produceren. De persoonlijke benadering waarbij de wens van de opdrachtgever gerealiseerd wordt geeft meerwaarde aan het product en het interieur.


Hedendaagse tegeltableaus geinspireerd op Hollandse traditie. Door 'n tegeltableau creeer je een decoratief en origineel accent in het interieur. Voor de keuken, badkamer, hal, bij de open haard of als tafelblad.
De toepassingen van tegeltableaus zijn veelzijdig. Denk aan hotels, restaurants, winkels en particuliere huizen.
La Place, HNY, Herman de Blijker, Dille &Kamille, Carlton Hotel, Van der Valk hotels behoren tot de opdrachtgevers.Informatie aanvragen

Informatie aanvragen

Velden met een * zijn verplicht